måndag 22 februari 2010

Helgen som gick...

Ja så under fredag och lördag så kom det ju hur mycket snö som helst. Kom då inte iväg till planerad utställning i Norge, varför kom allt snö just denna helgen. Man kan ju leva med att det snöar normalt om man skall köra bil. Det blev bestämt mitt i natten i slutminuterna innan vi skulle ge oss iväg att vi ställde in det hela så lördag förmiddag skulle vi hämta hem en hund som inte skulle med. Det innebar att skotta fram en bil och försöka ta sig ut på gatan som de inte hade skottat. Det hade kommit ungefär 2dm om inte mer. Men vi kom ut, tack för att man har volvo som tar sig fram överallt. Sa under färden att vi tar en snabb kopp kaffe så vi kommer hem också, det snöade fortfarande alltså.
Hem kom vi och fortfarande inte någon skottning på gatan. Men på de större vägarna måste jag säga att de skött sig riktigt bra denna gång mot tidigare snöfall i vinter som de inte varit riktigt lika snabba med att ploga.
Tillbaka kom vi och blev inne resten av dagen, inte ens hundarna ville gå ut mer än nödvändigt i detta snöfall och snömängd överallt så det knappt gick och gå.
Sedan på söndag så blev det strålande sol och lite snålblåst men idag så var det dags och ge sig ut och skotta fram bilarna så man slipper det på måndag morgon. Jag har nog aldrig sett så många grannar på hela gatan och den är ganska lång vara ute samtidigt och hjälpa till med bilar, utfarter och gångar för att det skall bli lättare och ta sig fram. Fantastiskt! Sedan hade de under natten varit och skottat gatan, därav alla bilar som står utefter gatan fått en jättevall ut efter sig. Mycket skottning blev det och sedan blev det varmt bad för oss båda. Om det ändå inte hade blåst hade det var snäppet ännu skönare att vara ute.
Nu tillbaka till måndag och en vecka i full förberedelse till Västsvenska Fågelhundsklubbs inofficiella utställning på lördag i Sätila.
Inga medaljer i OS i natt men Trekronor slog Finland och därmed gått vidare till kvartsfinal.

//S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar