tisdag 13 december 2011

Nordisk Vinnare *2 !!

Då blev det Stockholm ändå, åkte med två pointrar, Zidane med dotter Ricci som precis under hösten gått in i öppenklass.
Mycket tal om väder och vind innan man kommer iväg. Resan upp gick jättebra i gott sällskap med Håkan och hans bror med hela bagaget fullt med engelsk setter. Vi fick bo hos en valpköpare till Håkans, dennes släkting som är på solsemester, kanon med så mycket hundar och ett helt hus.
Yvonne och Carina hade åkt upp tidigare för att hålla maten klar tills vi andra kom upp senare under eftermiddagen. Det var den också med besked, ugnsbakad hjortfilé med potatisgratäng och rött vin till. Kanon gott! Tusen tack!
Jag som vanligt skall upp tidigt och komma iväg, väglaget var halt efter kvällens något lätt snöande och lika bra och vara ute i god tid. Åkte vid halv sex och var framme på älvsjö-mässan halv åtta, kanon och få plats så nära ingång när man är själv med packning och hundar.

Vara ute i god tid är bra men blir lite väntan till man skall in ringen. Pest eller kolera? Ja då kan jag vänta, känns bra och vara på plats.

Fick äran att gå in med ett par stycken engelsk setter före pointrarna skulle in i ringen och när det är samma ring är det ju perfekt.
Vadholmens Errol Flynn "Bozze", just fyllda 9 månader först ut i juniorklass ihop med sin bror V. Elton John "Razz", Bozze fick excellent och 3de placering i klassen, Razz fick very good. De var jätteduktiga i ringen och skötte sig jättebra. Nöjda.
Då var det sedan dags efter hanarna för lilla Vadholmens Ester Williams "Ester", syster till grabbarna. Ensam i sin klass, fick excellent och vann då klassen men utan ck för dagen, domaren tyckte mycket om henne och vill absolut se henne igen. Men med sitt excellent så blev hon ändå NORDISK JUNIOR VINNARE 2011.
Ut efter henne storasyster V. Decibel "Decibel" i öppenklassen och hon fick excellent och 3de placering i klassen. Sedan gick Håkan själv in med mamma SE V-08 J Pålamalmens Anna-Bella som fick excellent men innehöll ck idag pga lite mkt runt magen för dagen.
Bästa uppfödare gick till Kennel Vadholmen och Bästa Avelsgrupp till SE V-08 J P. Anna-Bella.
Stort Grattis till Håkan och Katarina Hansson.

Sedan efter så kom lite Gordon Setter och sedan var det dags för Pointer.
Ganska många denna dag, några även från Finland vilket brukar vara vanligt i Stockholm.
C.I.E SE V-09 SE V-10 NO V-10 Pålamalmens Zidane vinner championklass över en annan fin hane, sedan slår han även övriga i bästa hane och vinner, blir då NORDISK VINNARE 2011.
Sedan var det dags för Zidanes döttrar då Patric kom med "Britta" Silvergruvans Lady Queen, hon vinner unghundsklassen med ck, sedan dags för "Ricci" Silvergruvans Lady Ricci i öppenklass, dock ensam i denna klass och vinner med ck sedan var det dags för bästa tik och det slutar med Britta på andra plats och Ricci på första, ännu en NORDISK VINNARE 2011.
Alltså två kandidater och två titlar med sig hem i bagaget.

//Susanne

Grattis till alla vinnarna som känner sig berörda på alla sätt på ovanstående benämnda hundar.

2 kommentarer: